Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madonna

 

MADONNA

 

Teljes név: Madonna Louise Ciccone
Becenév: Madonna
Született: Bay City, Michigan, USA, 1958. augusztus 16.

Életrajz

Madonna Louise Ciccone 1958. augusztus 16-án reggel 7 óra után 5 perccel született a MichiganiBay Cityben, Madonna Louise Fortin és Silvio Ciccone gyermekeként. Édesanyja francia-kanadai, édesapja első generációs olasz-amerikai. Ő a Crysler/General Motors-nál volt karosszérialakatos- és Pacentro, Abruzzoból származik. Madonna a 3. gyerek a 8 közül. Testvérei Martin, Anthony, Christopher, Paula, Melanie, Mario, és Jennifer.

Katolikus családban nevelkedett Detroit külvárosaiban, Pontiac és Avon Townshipben (ma Richester Hills). Édesanyja 1963. december 1-jén, emlőrákban meghalt. Apja később elvette a házvezetőnőjüket, Joan Gustafsont, akivel két közös gyermekük született: Jennifer és Mario Ciccone. Felnőttként Madonna úgy nyilatkozott erről: ,,Sosem fogadtam el őt mialatt felnőttem... Visszatekintve úgy gondolom, nagyon nehéz lehetett neki velem. A St. Frederick's és St. Andrew's általános iskolába járt (utóbbit ma Holy Family Regional Schoolnak hívják), később pedig a West Middle Schoolba is. Hamar kitűnt szokatlan viselkedésével, különösképpen egyfajta alsónemű fétisével: cigánykerekeket, kézen állásokat csinált a szünetekben a folyosókon, beakasztotta térdeit a mászókába és úgy lógott lefelé, és nem talált semmi furcsát abban, hogy a szoknyáját a pad fölé húzta tanóra közben, így az összes fiú láthatta alsóneműjét.

Később Rochester Adams High Schoolba járt, ahol kitűnő tanuló volt, és tagja volt egy cheerleading tánccsapatnak. Miután leérettségizett egy táncművészeti ösztöndíjat kapott a Michigani Egyetemre.Balettórákat szeretett volna venni, ezért meg kellett győznie apját, hogy engedje őt el. A balett tanára Christopher Flynn, arra biztatta, hogy táncosként fusson be karriert, ezért 1977 végén otthagyta a főiskolát és New York City-be ment. Ekkortájt nagyon kevés pénze volt, így sufni-szerű lakásokban élt és a Dunkin Donutsban dolgozott eladóként. Erről később ezt mondta: "Ez volt az első alkalom, hogy repülőre szálltam vagy hogy taxiba ültem. 35 dollárral a zsebemben érkeztem meg. Ez volt a legbátrabb dolog, amit valaha tettem." Miközben táncosként dolgozott a francia diszkó művész Patrick Hernandez 1979-es világturnéján, Madonna összejött Dan Gilroy zenésszel, akivel később megalapította első rockegyüttesét a Breakfast Clubot, New Yorkban. A csapatban énekelt, valamint dobolt és gitáron játszott. Ennek ellenére később kivált a csapatból és egy másikat, az Emmy-t hozta létre 1980-ban a dobos és egykori barát, Stephen Bray-jel. Ő és Bray több diszkószámot írt közösen, ami végül több New York-i klub figyelmét is felkeltette. Mark Kamins DJ és lemezproducernek megtetszettek a demo felvételek és ezért megmutatta azokat a Sire Records alapítójának, Seymour Steinnek.

 

1214316244_madonna.jpg

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 72910
Hónap: 1386
Nap: 48