Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Külföldi énekesek

 

 BASSHUNTER

 

Teljes név: Jonas Erik Altberg
Becenév: Basshunter
Született: Halmstand, Svédország, 1984. december 22

Élete

Halmstadtban született egy híres svéd strand, Tylösand közelében. 1999-ben kezdett el zenéket írni a Fruity Loops nevű program segítségével. Még ugyanebben az éveben kiadta első albumát, a The Old Shitet a saját honlapján keresztül, majd 2004-ben a The Bassmachine-t. Érdeklődése a zene iránt egyre növekedett. Interneten terjesztett demódalainak köszönhetően több diszkó is állásajánlattal kereste meg.

2006 áprilisában aláírta első megállapodását a Warner Musickal, és kibocsátotta a Boten Annát. A dal azonnal slágerré vált Skandináviában, és ez lett az első svéd dal, amely bekerült a holland Top 40-be. Bemutatkozó albuma a Warnernél a LOL <(^^,)> címet viselte. 2007-ben Altberg kiadta a Boten Anna újrafelvételét: ez volt a Now You're Gone, amely hazánkban is nagy sikereket ért el. A The Daily Mirrornak elmondta, olyan legendákkal szeretne együttműködni, mint Madonna és Robbie Williams.

 

basshunter.jpg

 

 

ROBBIE WILLIAMS

 

Teljes név: Robert Peter Williams
Becenév: Robbie
Született: Burslem, Stoke-on-Trent, Anglia, 1974. február 13.

Take That

Williams korai karrierje a Take That nevű pop együttessel kezdődött. A banda 1990-ben alakult az Egyesült Királyságban. A Take That-tel közös években Williamsnek 7 első helyezett dala született. A Take That-ből való távozása után az együttes hamar feloszlott, de 2005-ben újra összeálltak nélküle és több slágerlistás daluk született. Hasonló népszerűségre tettek szert, mint más bandák az Egyesült Királyságban.

1995-ben Robbie egyre frusztráltabbnak érezte magát a Take That-ben, elment Glastonburybe az Oasis partijára és ezt követően el is hagyta az együttest. Miután ez 1995-ben megtörtént, az utolsó Take That-lemezt, a Nobody Else-t újra kiadták. Ezen az albumon Williams még vokálozott. Legemlékezetesebb dal a lemezről a Love Ain't Here Anymore. Valójában ezen a lemezen nem énekelt vezető vokált – a bandatagok később azzal vádolták őt, hogy nem volt eléggé elkötelezett, amikor rögzítették az albumot.

2005 novemberében, az ITV1 egy dokumentumfilmet tűzött műsorára a Take That-ről és ebben megemlítették az együttesből való távozásának okait is. Ez a keserédes dokumentumfilm Williamssal és az együttes tagjaival készített interjúkat tartalmazott. Williams visszautasította az újrakezdést, egy előre felvett videón keresztül üzent a bandának. Miután a Take That visszatért az Egyesült Királyságbeli turnéjáról (Williams nélkül), Robbie előadta A Back For Good című dalt 2006-ban, a saját világkörüli turnéján. Előzőleg ezt a dalt gúnyolódó keményrock-stílusban adta elő, mert ellenséges viszonyban volt Gary Barlow-val, a korábbi bandataggal.

2006-ban nyíltan reklámozták, hogy Williams szerepelni fog a Take That angliai turnéján. A megfelelő színhely Manchester lett volna, de végül a Take That csak egy hologram segítségével jelenítette meg Robbie-t a színpadon, személyesen nem volt jelen.

Miután otthagyta a Take That-et, Williams népszerűbb lett a magatartása és a merészsége miatt. Részt vett egy reklámkampányban, amely a drog és az alkoholizmus ellen szólt. E kampány alatt meghízott, szakállt növesztett, szakadt ruhákban jelent meg. Egy nyilvános szereplést követően az Oasissal, Noel Gallagher csak így emlegette őt: „az a kövér táncos a Take That-ből”. Ebben az időszakban állandó súlyproblémákkal és depresszióval küzdött és egyre jobban rongálta az alkohol és a drog a szervezetét, amiből nem igazán gondolta volna bárki is, hogy sikeres szólóénekes válik belőle. Egyedül Gary Barlow tippelt arra, hogy nagy sztár lesz Williams-ből.

robbie_williams_2.jpg

 

 

DAVID GUETTA

 

Teljes név: David Guetta
Becenév: Dav
Született: Párizs, Franciaország

Élete

Első mixeit 13 évesen készítette, 15 évesen partikat szervezett. 17 éves korában a párizsi ‘Broad’ DJ-jeként kezdte el pályafutását. 1988 és 1990 között a Radio Nova DJ-jeként mixelt house zenét. 2005-ben megjelenő “The World Is Mine” című száma - amely a Simple Minds “Someone Somewhere In Summertime” számának mintájára készült - Európában a dance listák élére ugrott. A DJ, aki már mindent elért, amit csak lehetett. Slágereit betéve tudja minden rádióhallgató, lemezeiből több millió kelt el világszerte, alig akad olyan fesztivál ahol még ne játszott volna, s emellett rengeteg szakmai elismerésben is részesült az évek során. A francia csodagyerek titka, hogy számára nincs különbség popzene és az elektronikus zene kevésbé populáris oldala közt, előszeretettel gyúr össze fülbemászó dallamokat a klubok house zenéjével. Tizenhét évesen áll először a DJ pultba, ráadásul abban a Broad nevű klubban, ahol Laurent Garnier karrierje is indult. Néhány évre rá már az egyik legnépszerűbb DJ a francia fővárosban, olyan öreg rókák mellett játszik mint Roger Sanchez vagy David Morales. "Számomra a DJ-zés lényeg az, hogy megosztom másokkal azt amit szeretek." - mondja egy interjúban. "Ezért lettem DJ. Sok producer nem szeret emberek előtt játszani. Én még a stúdióba is hívok barátokat, hogy táncoljanak." Az igazán nagy áttörést az ibizai Fuck Me I'm Famous klubest elindítása hozza, az angolok számára akkoriban még ismeretlen francia DJ partijait olyan világsztárok látogatják, mint Kate Moss, Penelope Cruz vagy P Diddy. És persze jönnek a giga slágerek, mint a Little More Love, a Love Don't Let Me Go vagy a World Is Mine. Aranylemezek, Grammy-jelölés, az év DJ-je díj a londoni House Music Awards díjkiosztón. A sor innentől kezdve tényleg végtelen. "Van aki számára a popzene egyenlő az istenkáromlással. Én nem ilyen vagyok! Számomra a tánczene mindig is popzene volt." Nem ellenkezhetünk, az idő őt igazolta. És ha ez még mindig nem lenne elég, garanciaként megemlíthetjük hogy több a szakmában elismert lemezlovas és készített neki remixeket, Antoine Clamaran,Bob Sinclar,Fuzzy Hair,Kenneth Thomas,Liam Shachar,Dj Maxwell, vagy éppen a neves olasz DJ, Gigi D'Agostino. Felesége Cathy Guetta, két gyereke Tim Elvis és Angie Guetta.

Legtöbb szólójának elkészítésében Chris Willis segédkezett.

2005 október 13-án – többek között a The Chemical Brothers és Carl Cox mellett - részt vett a Creamfields nevű spanyol fesztiválon.

2006 július elsején Amszterdamban koncertezett Tiesto és Ferry Corsten társaságában.

‘Just A Little More Love’ dala a Futball Faktor című filmben is szerepelt.

2007 július 14-én, Párizsból Ibizába való utazása során ő lett az első DJ, aki élőben szerepelt egy kereskedelmi repülőgépen.

2007 november 30-án Nagy-Britanniában, Bournemouth-ban, a 2020ROCKS fesztiválon a francia electro DJ-vel, Sebastien Léger-rel zenélt.

2007-ben a brit DJ Mag megválasztotta a világ 10. legjobb DJ-jének.

2008 július 5-én részt vett a párizsi Stade de France-ban való fesztiválon, ahol 40000 néző előtt lépett fel Tiesto, Carl Cox, Joachim Gartraud és Martin Solveig társaságában.

A világ számos országában zenélt, ezzel is népszerűsítve 2007-es Pop Life című albumját. 2008 január 12-én, Mauritiuson a francia rapper, Joey Starr társaságában lépett fel.

 

img_1_th.jpg

 

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 72909
Hónap: 1385
Nap: 47